Японія

Дуже красива і цікава країна з унікальною історією. Японці крізь віки пронесли безліч традицій, які прижилися у сучасному світі і сталі характерною рисою Японії. Дешеві поїздки на потягу в Японію, дозволяють тим, що усім, що сьогодні бажають відвідати цю колоритну і особливу країну.

Чайна церемонія

Чайна церемонія вже давно асоціюється з Японією. Практикували чаювання в середні віки, і до цього дня приділяють увагу цьому ритуалу. Прибігають до церемонії, коли хазяїн зустрічає гостей, і вони усамітнюються в спеціально відведеному для цього місці. Чаювання складається з декількох дій, які повинні йти в строгій послідовності. Існує всього 6 видів чайної церемонії, кожна відведена для особливого випадку.

Японські палички

Палички дуже важливий атрибут в японській культурі. Почали їх використати в 13 столітті. Згодом часу сформувалося багато правил як з ними поводитися. Японці називають їх хаси, і застосовують виключно в їжі, усі інші маніпуляції поза трапезою розцінюються як зневагу. Слід звертати увагу і на те, як правильно класти і тримати палички. З їх допомогою можна не лише є, але і змішувати соуси, розділяти шматки і навіть різати.

Традиційний одяг

З традиційним одягом справи йдуть інакше. У повсякденному житті японці перестали носити кімоно. У більшості жінки одягають його, якщо цього вимагає подія. Чоловіки частенько одягають кімоно для чайної церемонії, на весіллях або для зайняття бойовими мистецтвами.

Головний продукт в японській кулінарії

Найголовніший вид продукту в японській кулінарії - сирий продукт. Звичайно, продукти проходять обробку, але все таки мінімальну, оскільки японці намагаються зберегти первинну форму і смак. Сашими - традиційне японське блюдо подається з різних видів риби, морепродуктів, іноді м'яса. Риба очищається від луски і кісток, обробляється, потім подається цілій, а не шматочками. Найважливіше в готуванні у японців являється мистецтво різання, кухарі володіють ним досконало.

При презентації кулінари не просто подають блюдо з елементами декору, а роблять витвір мистецтва.

Алкоголь в Японії

Алкоголь в Японії ділитися на три види: вино, віскі, сакэ. Вино японці п'ють украй рідко. Близько двох тисяч років назад вони почали варити сакэ і до цього дня напій вважається традиційним японським напоєм, який вживається нарівні з віскі. Сакэ або рисова горілка, може мати абсолютно різні післясмаки і смак, все залежить від інгредієнтів. Японці ніколи не цокаються і не вимовляють гучних життєвих тостів. Вони тільки спочатку підносять келихи і хором вимовляють кампай.

Оформити підписку на наші новини